Національний банк України виводить з обігу деякі банкноти. Магазини поки що зобов'язані приймати дані грошові знаки як платіжний засіб. Яких грошей краще позбутися, повідомляє інформаційний портал sud.ua.

Нацбанк виводить з обігу деякі банкноти, зокрема номіналами 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003-2007 років. Зазначається, що гроші вилучатимуться з обігу по мене їхнього потрапляння в торговельну мережу, тому українцям не потрібно спеціально звертатися до банку, щоби поміняти купюри.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Відомо, що застарілі банкноти після потрапляння до банку йдуть на утилізацію. Також такі гроші не видаватимуться ні в банкоматах, ні в касах. Втім, у торгових точках їх зобов'язані приймати і в необмеженій кількості.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

З огляду на це українцям не буде зайвим перевірити гаманці та скарбнички на наявність таких банкнот і потихеньку позбавлятися їх, щоб убезпечити себе від можливих турбот у майбутньому. Наприклад, у випадку зі застарілими доларами деякі банки дозволяють собі ігнорувати циркуляри Національного банку щодо прийому та заміни застарілих купюр на нові.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям підсовують фальшиві долари та євро: які банкноти підробляють найчастіше.

Також наш портал інформував, чи можуть українці обміняти долари старого зразка на нові у ПриватБанку: є нюанси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, клієнт ПриватБанку не зміг зняти долари з рахунку: нові правила щодо мінімальної суми замовлення готівки.