Експерт висунув прогноз про те, що українцям не варто перейматися суттєвим зростанням курсу долара найближчим часом, але деякі чинники можуть повністю змінити ситуацію.

Є сумніви, що долар зросте більш, ніж на 10% і переступить позначку 46 чи 50 гривень. Такої думки дотримується експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Водночас стабільність української валюти залежатиме від успіхів ЗСУ на фронті та надходження міжнародної фінансової допомоги. Інших причин різкого падіння гривні експерт не бачить, а долар максимум зросте до 10%.

"Якщо буде проведено успішний наступ української армії на фронтах, то, швидше за все, національна валюта утримає свої позиції десь на рівні 37 гривень за долар. Однак це буде тільки за умови одночасного отримання міжнародної допомоги і продовження розсудливої економічної політики”, - заявив Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За прогнозом експерта, долар коливатиметься в коридорі від 36 до 46 гривень, проте він попередив, що існує "досить велика кількість факторів впливу, які просто неможливо прорахувати".

Курс валют, фото Economics.segodnya
Курс валют, фото Economics.segodnya

Раніше ми писали про те, що на врожай треба молитися: коли українцям варто чекати дешевих помідорів, огірків та цибулі

Як повідомляв Знай.ua, люди будуть падати з неба, а багато хто назавжди попрощається з рідними: екстрасенс налякав прогнозом на травень та червня 2023 року.

Також портал Знай.ua писав, що новий штам коронавірусу впливає на очі: легко переплутати з алергією, а потім опинитися в лікарні.