У Кропивницькому батькові заборонено наближатися до свого 13-річного сина на півроку через психологічне насильство, яке він робив під час зустрічей із дитиною.

За даними "Суспільного", юний хлопчик самостійно звернувся до Центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях.

Насилля, скріншот
Насилля, скріншот

За словами спеціаліста Центру Олени Роміциної, юристи допомогли дитині, і суд заборонив чоловікові наближатися до свого сина на шість місяців. Повідомляється, що відстань, яку не можна порушувати батькові дитини, було визначено на рівні 100 метрів (до місця проживання, навчання тощо).

"Судом першої інстанції було відмовлено у видачі обмежувального припису, апеляційний суд задовольнив заяву неповнолітнього хлопця", - заявляє Олена Роміцина.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Насильство на Закарпатті, фото з відкритих джерел
Насильство на Закарпатті, фото з відкритих джерел

Ситуації, коли діти стають жертвами насильства від батьків, на жаль, непоодинокі. Такі події можуть статися будь-де і з будь-якою дитиною. Тому дуже важливо підтримувати належний рівень уваги до дітей, який допоможе вчасно виявити та запобігти будь-якому насильству щодо них.

І якщо ви раптом стали свідком таких ситуацій, краще звернутися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, 16-річний підліток ледь не загинув через тренд у TikTok: "76% тіла вражено"

Як повідомляв "Знай.uа", у найстарішої мами України відібрали 12-річну дочку: благала про допомогу і терпіла знущання

Знай.uа писав, літак зійшов з рейсу через дикі крики пасажира - не зміг "впоратися" з дитиною