Колишній митрополит Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь) подав позов до Верховного суду проти президента Володимира Зеленського.

28 квітня Верховний суд зареєстрував позов колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита РПЦ в Україні Павла (Лебедя) до президента Володимира Зеленського.

Ієрарх УПЦ МП просить суд скасувати два укази президента, якими проти нього введені персональні санкції.

Паша "Мерседес" проти Зеленського. Фото з держ.порталу Судова влада
Паша "Мерседес" проти Зеленського. Фото з держ.порталу Судова влада

Інтереси священнослужителя у суді представлятиме інший священик УПЦ МП, юрист Микита Чекман.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, що указами Президента України Володимира Зеленського, митрополита Павла позбавлено права користуватися та розпоряджатися активами, заборонено набувати у власність земельні ділянки та позбавлено державних нагород України.

Санкції накладені на період 5 років.

копія указу президента від 24 січня 2023 року
копія указу президента від 24 січня 2023 року

Як відомо, митрополит УПЦ МП Павло перебуває під цілодобовим домашнім арештом у селі Вороньків на Київщині. Арешт триватиме до 30 травня, якщо його не продовжать.

21 квітня під час судового засідання церковник поскаржився, що у селі погано заряджати електронний браслет, який одягнули на ногу ієрарха.

"Я живу у Воронькові. От мені дзвонять, що в мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв'язок взагалі можна і не говорити", – сказав митрополит Павло.

Нагадаємо, московські попи згадали, як молилися за Зеленського: тепер просять, щоб не виганяв із Лаври.

Раніше повідомлялося, що Паша "Мерседес" потрапив під жорсткі санкції РНБО.

Також, предстоятель УПЦ розповів про головне питання до Бога.