Українцям доводиться купувати м'ясо за захмарними цінами, особливо цієї весни. Наприкінці квітня свинина у живій вазі подорожчала більш ніж на 20%. Експерти відповіли, до чого готуватись у майбутньому.

Пресслужба агрохолдингу KSG Agro повідомила, що у квітні середня ціна свиней забійних кондицій становила 79,95 грн/кг, а в останній тиждень злетіла до 83,06 грн/кг. За спостереженнями експертів, з початком весни заготівельники активувалися та збільшували закупівлю свинини.

"В той же час пропозиція якісної кондиційної свинини у військовий період була і залишається стриманою. Результатом стало підвищення закупівельних цін", - додав голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Касьянов зазначив, що рівень пропозиції свинини зараз вищий за попит. Проте українські виробники свинини не можуть повністю його задовольнити, бо під час великодніх свят заготівельники максимально розпродували свинину у живій вазі. Більше того, частину м'яса продавали навіть раніше за планові терміни, тобто з меншою вагою.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Найближчим часом вартість свинини у живій вазі коливатиметься від 75-85 грн/кг, за прогнозом експерта. Раніше асоціація "Свиноводи України" (АСУ) проводила моніторинг і повідомила, що середня ціна закупівлі свиней забійних кондицій у січні-березні 2023 року склала 67,76 грн/кг, що на 0,6% нижче, ніж у четвертому кварталі 2022-го.

Свині. Фото: скрін youtube
Свині. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в Україні різко змінилися ціни на популярний овоч: на 75 гривень за два тижні

Раніше ми писали про те, що коли українців замучить спрага, тариф на воду злетить до 30%: водоканалам розв'язали руки.