Для всіх наших читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за цінами на головні соціальні продукти, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на цукор, хліб, яйця та олію.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Цукор, скріншот: YouTube
Цукор, скріншот: YouTube

Вартість цукру

Згідно з відкритою інформацією, у травні порівняно із середніми цінами у квітні знизилася вартість цукру – з 33,73 грн./кг до 33,27 грн./кг. Зазначимо, що максимальну ціну з початку року в 33,88 грн./кг було зафіксовано станом на 1 березня 2023 року.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Вартість яєць

За місяць у супермаркетах подешевшали яйця. Зокрема, вартість десятка яєць "Ясенсвіт" знизилася з 74,12 грн. до 68,78 грн. А ось яйця "Квочка" у ціні не змінилися - 70,60 грн. за десяток у середньому по торгових мережах. Зазначимо, що дешевшати яйця в Україні розпочали у лютому. Станом на кінець зими середня ціна була на рівні 73-74 гривні за десяток і почала знижуватись навесні.

Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin
Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin

Вартість олії

Дещо за місяць зросли середні ціни соняшникової олії. "Олейна" подорожчала із 59,51 грн. до 59,76 грн. за 850 мл, а "Щедрий Дар" – з 65,24 грн. до 65,60 грн. за 850мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість хліба

Також за місяць практично без змін залишилися ціни на білий хліб. Батон цілий коштує, як і раніше, 31,99 грн. за 650 грам, а нарізний подешевшав на 3 коп. – до 35,93 грн. за 600 грам.

Ціни на хліб пшеничний, скріншот: Minfin
Ціни на хліб пшеничний, скріншот: Minfin

Нагадаємо, що буде з цінами на свинину в Україні після весняного "буму": Великдень влаштував стрибок.

Раніше повідомлялося, оливки для мажорів? Українські супермаркети здивували новими цінниками – майже на третину дорожче.

Також, світлий травень – солодкий травень? Українські супермаркети оновили ціни на апельсини, ківі та яблука.