Українців можуть посадити за ігнорування повістки: скільки їм світить і чому

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

У Миколаївській області двох чоловіків звинувачують у ухиленні від військової служби, за що їм може "влетіти" від 3 до 5 років позбавлення волі. Прокуратура Миколаївської області повідомила, що двох жителів Баштанського району Миколаївської області було визнано придатними до військової служби, але просто проігнорували вимогу з'явитися у військкомат для уточнення даних (проходження медкомісії). Відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України, ухилення від призову на військову службу вважається злочином та карається позбавленням волі.

Працюючі пенсіонери отримають надбавки до пенсії: як рахуватимуть

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Українська економіка зараз переживає не найкращі часи. Триває війна і всі кошти держава спрямовую на оборону та захист нашої держави. Втім пенсіонерам продовжують індексувати та підвищувати пенсії. Нагадаємо шо у березні уряд проіндексував пенсії непрацюючим пенсіонерам. Пенсійний фонд розповідає про те, яким чином перерахують розміри пенсійних виплат працюючим пенсіонерам. ПФУ розповіли сам механізм за яким рахують пенсії працюючим пенсіонерам. Так, автоматично перерахують пенсії тим пенсіонерам, які після перерахунку пенсії продовжили працювати та на 1 березня 2023 року вже мають страховий стаж 24 місяці.

Тіна Кароль підготувала покійному чоловікові "подарунок" на небеса, але заради України його довелося позбутися

Тіна Кароль, фото Знай.ua
Тіна Кароль, фото Знай.ua

Нещодавно ми стали свідками досить неприємної ситуації, як для її фанатів, так і для самої артистки. Адже сталася прем'єра нової пісні... яку слідом довелося видалити разом із кліпом, бо у його створенні брали участь росіяни. І Тіна про це не знала. Тіна Кароль вирішила видалити з усіх майданчиків свій новий кліп на пісню Honey & Мед, заявивши, що її репутація для неї дуже важлива, адже вона співає та працює в Україні. Найнеприємніше у всій цій історії це те, що композиція та кліп були присвячені її покійному чоловікові Євгену Огіру. І презентація відбулася на річницю його смерті – 28 квітня 2023 року його виповнилося 10 років з того моменту, як його не стало.

Удар по Кремлю: два невідомі безпілотники влаштували "феєрверк" біля резиденції путіна

Атака по Кремлю Фото: скрін youtube
Атака по Кремлю Фото: скрін youtube

У ніч на 3 травня два невідомі безпілотники намагалися атакувати кремль. Відео атаки опублікували місцеві телеграм-канали. Також інцидент уже прокоментували у пресслужбі кремля і, як звичайно, звинуватили в інциденті "київський режим". Російські ЗМІ повідомляють, що два безпілотні літальні апарати були націлені на Кремль, але були виведені з ладу військовими та спецслужбами. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Очевидці зняли кілька роликів моменту атаки, на одному з яких видно вогонь на куполі Сенатського палацу – резиденції путіна.

Не продавайте повербанки та генератори: українців попередили про проблеми зі світлом, вже незабаром

Київ без світла, фото із соцмереж
Київ без світла, фото із соцмереж

Компанія "Укренерго" спантеличила багатьох українців вельми тривожним сценарієм. Очікується, що вже влітку в нашій країні можливий дефіцит електрики, а це означає, що можуть бути знову введені віялові відключення світла. Про це стало відомо завдяки заяві голови правління компанії "Укренерго" Володимира Кудрицького в ефірі одного з українських телеканалів. Також Кудрицький зазначив, що ремонтна кампанія весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших в історії.