У багатьох регіонах України вже стартував сезон спаржі. У зв'язку зі збільшенням витрат на її вирощування та збирання, піднялися і цінники. Скільки коштує овоч та якими були ціни минулого року, розповів агроном-консультант із Вінницької області Володимир Білко. Про це повідомляє agroportal.

Українські господарства вже розпочали зрізання спаржі. Роздрібні цінники на неї вагаються в межах 300 гривень за кілограм. Якщо порівнювати з 2022 роком, то вартість овочів суттєво зросла. Так, минулого сезону цінники варіювали від 220 до 250 гривень за кіло, а оптом продукт продавався за ціною від 150 до 200 гривень за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зазначається, що ціни на спаржу піднялися здебільшого через збільшення видатків фермерів на її вирощування. Подорожчали не лише ресурси, а й сам процес збирання овочів, що проводиться вручну. Так, плата працівникам збільшилася до 600 гривень на день, що на 100 гривень більше, ніж роком раніше.

Спаржа. Фото: скрін youtube
Спаржа. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

"Площі під спаржею зростатимуть і надалі з кількох причин: по-перше, це культура, яка дає можливість фермеру отримати перші гроші, по-друге, попит на овоч зростає. Крім того, зросла ціна, але це більше пов'язано зі збільшенням витрат ", - зазначив Володимир Білко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.