Зона турбулентності: курс долара у травні буде нестабільним, до чого готуватися українцям

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

У травні курс долара увійде до зони турбулентності і буде дещо нестабільним. Чого чекати на українців від курсу американської валюти, розповів економіст Олександр Хмельовський. Згідно з прогнозами, в останній місяць весни на готівковому ринку України спостерігатимуться певні коливання валютного курсу. Така ситуація буде спровокована цілою низкою факторів, зокрема подіями на фронті. Олександр Хмельовський зазначає, що курс долара в останній місяць весни "стрибатиме", але суттєвого знецінення національної валюти не очікується. На його думку, американська валюта коливатиметься в межах 37-39 гривень за долар.

"Остання крапля, дно та здирники": Київстар втрачає клієнтів через підвищення тарифів

"Київстар", скріншот: YouTube
"Київстар", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

За останні півроку мобільні оператори в Україні суттєво збільшили вартість своїх послуг, що викликало дике обурення у клієнтів. Зокрема, багато скарг летить саме на адресу "Київстару". Черговий негативний відгук написала користувачка Twitter, а інші українці слідом накинулися на "Київстар". Дівчині підняли тариф зі 175 грн до 225 грн, при цьому такий же тариф у іншого оператора, за її словами, коштує 150 грн. У неї навіть не запитали, чи потрібен їй пакет послуг більше, а просто мовчки підвищили ціни.

Ухилянтів, які виїхали за кордон, повертатимуть до України: до чого готуватися чоловікам

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Чоловіків, які втекли з України, повертатимуть додому та притягнуть до відповідальності. Таку заяву зробив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко. Спікер Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив, що чоловіків, які втекли від служби за кордон, буде повернуто додому і покарано. Він зазначив, що ведеться співпраця з країнами ЄС та Молдовою для вирішення цього завдання. Військовий адвокат, співкоординатор Офісу підтримки сімей військовослужбовців Ярослав Жукровський спробував розібратися у питанні та розповів, що може чекати чоловіків за кордоном.

Людство в небезпеці перед рекордною спекою: в ООН б'ють на сполох перед загрозою

Посуха, фото: Unian
Посуха, фото: Unian

Цього року може трапитися кліматичне явище, відоме як Ель-Ніньйо — рекордна спека та рекордні показники тепла. Заяву щодо Ель-Ніньйо зроили у Всесвітній метеорологічній організації (ВМО) в середу 3 травня. Ель-Ніньйо є природним кліматичним явищем, яке зазвичай пов’язане зі збільшенням спеки в усьому світі, а також посухою в деяких частинах світу та сильними дощами в інших місцях, востаннє його фіксували 2018-2019 року. Очікуване потепління клімату, "найімовірніше, призведе до нового сплеску глобального нагрівання та збільшить шанси побити температурні рекорди".

Влітку знову будемо сидіти без світла: Укренерго розповів чого чекати

Вимкнення світла, фото: Знай.ua
Вимкнення світла, фото: Знай.ua

Після затяжного періоду блекауту в Україні через атаку росії на нашу енергосистему ситуація з електроенергією стабілізувалася. Втім влітку віялові відключення в країні можуть повернутися через серйозні пошкодження електростанцій внаслідок атак рф. Про це нещодавно заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, а керівник спеціальних проєктів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев прокоментував реальність такого сценарію. Кудрицький, заявляючи про можливі відключення світла, перестраховується, адже сюрпризи люблять лише приємні.