В Україні встановилася тепла погода, що сприяло збільшенню врожаю тепличного огірка. На ринок стали надходити об'ємніші партії овочів, що змусило виробників переглянути ціни на продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Тепла погода внесла корективи на ринок тепличного огірка. Комбінати почали відвантажувати продукцію за ціною від 60 до 110 гривень за кілограм. За даними аналітиків, новий цінник у середньому на 14% нижчий, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Така цінова динаміка встановилася на ринку через те, що багато стаціонарних комбінатів вийшли на повну потужність і відправляють на реалізацію об'ємніші партії огірків. В результаті пропозиція овочів на ринку стрімко зростає, а ось темпи збуту тримаються на невисокому рівні. Ситуація, що склалася, змусила виробників скоригувати ціни.

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Аналітики наголошують, що хоч тепличний огірок і подешевшав, але зараз цінник на нього в середньому 1,6 раза вищий, ніж був за аналогічний період минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.