В Україні діє воєнний стан та триває загальна мобілізація. Однак, призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється. Міністерство оборони вважає доцільним зменшити граничний вік для призовників.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

У Міноборони підготували пропозиції змін до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Необхідність таких змін пояснили тим, що потреби перебування призовників до 27 років на військовому обліку під час дії воєнного стану не має.

По-перше, призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється а тому, щорічне проходження медичних оглядів призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube
Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube

По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

"З огляду на значну увагу суспільства до питань, пов'язаних з військовим обліком громадян та мобілізацією, слід зазначити, що всі ініціативи Сил оборони України, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави, обґрунтовані, узгоджені з іншими урядовими та структурами безпеки та мають на меті виключно оптимізацію процесів задля наближення нашої перемоги", – зазначили у Міноборони.

Як повідомляв "Знай.uа", які категорії чоловіків можуть виїхати за кордон: пояснення юриста

Знай.ua писав, в Україні спостерігається небувалий приріст чоловіків-студентів: всі рвонули за знаннями