Середня ціна охолодженої свинини на полицях українських магазинів підкрадається до нової психологічної позначки 200 гривень. Про це свідчать дані моніторингу за квітень, якими поділилися аналітики асоціації "Свинарі України".

Так, у квітні середній цінник на свинину піднявся до 195,5 гривні за кілограм, що на 8,4% дорожче, ніж було у березні. Найбільше подорожчав ошийок – на 13,3%. Суттєво зросла ціна на лопатку та кульшову частину - на 10,9% та 11,3% відповідно. Свиняча вирізка стала дорожчою на 8,6%, а решта позицій подорожчала в межах 5-8%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зазначається, що зростання цін на свинину в цей період є типовим, оскільки попит на продукцію зростає у зв'язку із підготовкою до Великодня. Втім, у попередні роки цінники піднімалися на 5-7% вище за березневі.

Ціни на свинину. Фото: Свинарі України
Ціни на свинину. Фото: Свинарі України

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

"Подорожчання свинини у квітні – типова сезонна поведінка цін, адже саме на цей місяць припадає Великдень чи підготовка до нього", - зазначили аналітики.

У 2023 році свинина дорожчає активніше через надходження на ринок невеликих партій імпортного м'яса та певної обмеженості у виробництві свинини місцевими фермами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.