Поминальні дні після Великодня в Україні, звичайно ж, уже закінчилися, але оскільки настало тепло, багато хто все ще продовжує ходити на цвинтарі та наводити порядки.

Звичайно, не всі мають таку можливість, адже на багатьох кладовищах перебувати зараз вкрай небезпечно. Але не падайте духом, адже згадати рідних та близьких можна і вдома, а ми для вас приготували молитву на цей випадок. Читати її можна не лише у поминальні дні, а й у будь-які інші.

Молитва, церква. Фото: Знай.ua
Молитва, церква. Фото: Знай.ua

Цю коротку молитву взагалі потрібно читати якнайчастіше. Краще це робити перед образами та запалити свічку.

"Упокій, Господи, душі рабів Твоїх (імена), пробач їм усі гріхи їх, вільні і мимовільні, даруй їм Царство Твоє Небесне і створи їм вічну пам'ять."

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Священики також радять ще одну молитву, яку слід читати у поминальні дні за душі померлих рідних та близьких.

"Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії на життя вічне померлих рабів Твоїх (імена) і, як Благий і Людинолюбець, що гріхи відпускаєш і руйнуєш брехню, ослаб, відпусти і прости всі гріхи їх вільні і мимовільні, визволи їх від вічної муки і даруй їм причастя і насолоду вічних твоїх благ, які Ти приготував для тих, хто любить Тебе.

Бо вони хоч і згрішили, але не відступили від Тебе, а безперечним у Отця, і Сина, і Святого Духа вірували, у Трійці славного Бога до останнього зітхання свого сповідали.

Тому будь милостивий до них, і віру в Тебе замість діл прийми, і зі святими Твоїми, як Щедрий, упокій: бо немає людини, щоб жила і не згрішила.

Бо Ти один без жодного гріха, і правда Твоя – правда вічна; і Ти один Бог милості і щедрот, і людинолюбства, і Тобі славу посилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь."

на цвинтарі
на цвинтарі

Нагадаємо про молитву, яка створить з кожним справжнє диво - збережіть у душі теплоту: "Господи, зміцни сили у протистоянні".

Раніше ми повідомляли про молитву, яку читають воїни ЗСУ на передовій – ці слова розривають серце: "Побудь, мій Боже, зі мною!".