Українки, які вийшли на заслужений відпочинок, можуть отримати солідну надбавку до пенсії. Хто і на які суми може розраховувати, повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

В Україні деякі жінки мають право на низку доплат до пенсії. Так, наприклад, найвідчутніший бонус до пенсійних виплат можуть отримати матері п'ятьох дітей. Водночас вони можуть вийти на заслужений відпочинок раніше – у 50 років. Однак це можливо за умови, що жінка виховала дітей щонайменше до шестирічного віку та має не менше 15 років страхового стажу.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Крім того, ця категорія українок може отримувати пенсію за особливі заслуги перед Україною. Розмір доплати становить 35% від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян та виплачується разом із пенсією. Станом на 2023 це 732,55 гривні доплати.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Також в Україні жінки, як і чоловіки, можуть отримувати вікові надбавки – 300, 456 та 570 гривень, досягнувши 70-75, 75-80 та більше 85 років відповідно.

Українки, які мають статус почесного донора, можуть отримувати доплату у розмірі 10% від прожиткового мінімуму. Цей вид доплати можуть отримати чоловіки.

Раніше портал Знай повідомляв, для "молодих" намагаються? В Україні визначили мінімальний вік для отримання накопичувальної пенсії.

Також наш портал інформував, субсидії почнуть призначати по-новому: у Мінсоцполітики попередили про зміни.

Крім того, ми писали, годі чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.