В Україні триває воєнний стан, і через важку економічну ситуацію українці залишились без роботи та доходів. Втім держава намагається підтримувати своїх громадян, і допомагає зі сплатою комунальних послуг.

Україна стрімко розвиває онлайн-сервіси що спрощують життя українцям. Так, українцям почнуть особисто повідомляти про право на субсидію через "Дію" та по СМС.

Оплата комуналки, фото: скріншот з відео
Оплата комуналки, фото: скріншот з відео

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що в Україні планують удосконалити механізм надання житлових субсидій.

Так, право кожного українцям на субсидію визначатиметься автоматично і якщо таке право є, то повідомлятимуть про це громадян самостійно.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

"Ми плануємо спрощення та подальшу цифровізацію нашої соціальної допомоги, і починатимемо з субсидій, тому що це досить масова допомога — 2,2 млн господарств", — пояснила чиновник.

Міністерство планує збільшити кількість реєстрів, інформація з яких передаватиметься до ПФУ.

Це дозволить автоматично визначити право людини на субсидію, навіть без її особистого звернення за субсидією.

Тобто, Пенсійний фонд отримає інформацію про склад сім'ї, доходи та майнове становище, і на основі цих даних визначатиметься право на допомогу.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

При повідомленні про право на субсидію, українці самі зможуть обирати чи потрібна їм допомога. Сам процес подачі документів також планують значно спростити. Так, пакет документів для призначення субсидії буде сформовано також автоматично.

Повідомляти про право на субсидію планують через мобільний додаток Дія, особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду або смс-повідомленнями.

У перших двох випадках людина може подати заявку онлайн, а при інформуванні за допомогою СМС потрібно буде звернутися до ЦНАПу, сервісного центру ПФУ або до уповноважених місцевих органів влади для оформлення субсидії.

Нагадаємо, ми писали, як повернути переплату за комуналку: у які терміни подати заяву.

Як повідомляв "Знай.ua" борги з комуналки у кредит: українцям пропонують вихід.

Також "Знай.ua" інформував, скорочення розмірів субсидії: чому тисячі українців залишаться без державної допомоги.