Синоптики Укргідрометцентру попереджають, що в Україні у травні не буде стрімкого потепління, але очікується суха погода.

Про це повідомила синоптикиня Українського метеорологічного центру Наталія Птуха. За її словами, у перші 15 днів травня не варто сподіватися на майже літню спеку. Птуха зазначила, що тепло прийде вже у другій половині місяця.

Заморозки, фото з вільних джерел
Заморозки, фото з вільних джерел

Синоптикиня прогнозує, що температура повітря після 15 травня. Треба вважати, що до комфортних +25 градусів повітря прогріється лише в кінці місяця, прогнозує синоптик.

Заморозки можливі у ніч на понеділок у північній частині України. Наступної ночі, з 8 на 9 травня заморозки ще й спостерігатимуться також в західних областях.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дощі, фото: wz.lviv.ua
Дощі, фото: wz.lviv.ua

За даними Укргідрометцентру, середня місячна температура у травні очікується +13 +18 градусів.

Раніше в Укргідрометцентрі оприлюднили прогноз погоди на травень 2023-го. Так-от, середня місячна температура передбачається у межах 13 – 18 градусів тепла, у горах 10 – 13, що близько до норми.

похолодання
похолодання

Місячна кількість опадів очікується на рівні 35-72 мм. Лише на Закарпатті та Прикарпатті може випасти 132-170 мм опадів, а це трохи вище норми.

Нагадаємо, ми писали, що сонечко пригріло і ціни покотилися вниз: в Україні різко подешевшали тепличні огірки.

Як повідомляв "Знай.ua" навіщо пити святу воду 7 травня і чому не можна тримати кошенят вдома: традиції та прикмети на день Єлизавети.

Також "Знай.ua" інформував, на скільки зросли пенсії українських пенсіонерів у 2023 році.