Незважаючи на нестабільну економічну ситуацію в нашій країні через війну яку розгорнула росія проти України, українські пенсіонери стабільно отримують пенсійні виплати. Окрім того певні категорії пенсіонерів отримають підвищену пенсію у червні цього року.

Видання "На пенсії" , зазначає що в червні збільшені пенсії отримають пенсіонери, що працюють.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Доплати які пенсіонери мають отримати з 1 квітня, вони отримають у червні 2023 року заднім числом.

Директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко попередила про це українців під час виступу на телемарафоні.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде зроблено з 1 квітня, як це передбачено законодавством. Однак проіндексовані виплати вони зможуть отримати тільки в червні разом із доплатою за квітень і травень", – сказала Охріменко.

Справа в тому, що звітна інформація за перший квартал 2023 року надходить до органів Пенсійного фонду з запізненням, і надійте лише у другій половині травня. Тому й підвищені пенсії українці зможуть отримати лише в червні.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що індексація та перерахунок пенсій торкнеться ще деяких професій у липні.

Зокрема, у липні 2023 року буде проведено черговий перерахунок пенсій для: державних службовців, вчених, працівників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.