Українцям продовжують розповідати про тарифи та їхню собівартість, та які малі гроші всі ми платимо українським енергодобувним компаніям.

Експерти, фахівці та знавці й інші чиновники, як домовилися, всі говорять лише про те, що тарифи на електроенергію треба підіймати. Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський заявив, що той тариф на електричну енергію для населення, що існує на сьогодні покриває лише 25 % її вартості.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

За його словами, економічно обґрунтованою ціною на електроенергію для населення наразі є 6 грн за кВт·год (наразі вона становить 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год при споживанні понад 250 кВт-год на місяць).

Голова НКРЕКП також наголосив, що фіксований тариф для населення сприяє збільшенню боргів перед державними виробниками електроенергії.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"Енергоатом" та "Укргідроенерго" в умовах руйнувань інфраструктури не мають фінансового ресурсу для виконання покладених на них спеціальних обов’язків для утримування фіксованої ціни для населення на чинному рівні. Між учасниками спеціальних обов’язків накопичено багатомільярдні борги. Ущаповський підкреслив, що прогнозування цін для побутових споживачів електроенергії потребує детальних та зважених розрахунків.

Нагадаємо, ми писали, що від 6 гривень за кіловат: українцям пояснили, скільки вони мають платити за світло.

Як повідомляв "Знай.ua" Європа буде платити за повернення українським біженцям.

Також "Знай.ua" інформував, за що в Україні можуть оштрафувати власників квартир: правила та штрафи.