Українці можуть одержати виплати від держави у розмірі 100 тисяч гривень. Допомога є одноразовою, але в деяких випадках може сплачуватись щорічно. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українське законодавство передбачає фінансову допомогу громадянам, які опинилися в полоні внаслідок збройної агресії Росії проти України. Після звільнення громадяни можуть отримати одноразову виплату 100 тисяч гривень. Ця допомога надається як військовослужбовцям, так і цивільним.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У Мінреінтеграції наголошують, що члени сім'ї тих громадян, що опинилися в полоні, також можуть оформити допомогу від держави. Передбачається виплата у розмірі 100 тисяч гривень за кожний рік перебування у полоні.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

"Крім того, вони можуть отримати від держави фінансову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування у місцях несвободи. Або цю щорічну державну грошову допомогу може оформити один із членів сім'ї тих, хто ще у полоні", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доплата до пенсії 730 гривень: хто з українок може підвищити розмір своїх виплат, лише 4 категорії.

Також наш портал інформував для дорослих та дітей: українцям видають нову гуманітарну допомогу, хто може отримати.

Крім того, ми писали, як відновити документи на право власності у разі втрати або знищення: докладна інструкція.