Соняшникова олія - один з базових продуктів, який використовується для приготування безлічі страв. Доступність товару знижується з кожним місяцем, оскільки цінники в супермаркетах майже завжди повзуть вгору. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Зростання цін на олію спостерігалося ще до початку повномасштабної війни, втім, темпи були нижчими. На даний момент цінники на продукт стрибають нагору-вниз, але при цьому залишаються рекордно високими.

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Так, станом на 9 травня соняшникова олія "Олейна" рафінована в середньому пропонується по 63,73 гривні за 850 мл. Для порівняння, у квітні цінник становив 59,51 гривні. Найдешевше продукт пропонується в торговій мережі Novus – 61,99 гривні, а найвищий цінник у Metro – 64,70 гривні.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

В той самий час, соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" рафінована знизилася в ціні з 65,24 до 64,56 гривні за пляшку обсягом 850 мл. Незважаючи на здешевлення, вартість залишається рекордно високою. Найдешевше товар пропонується у мережі Varus – 62,50 гривні, а найвищий цінник у Auchan – 67,40 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв свято для шлунка: супермаркети порадували новими цінниками на деякі м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.