Експерти НБУ вже склали прогноз про те, що чекає на Україну в 2024 році і якими будуть ціни на продукти, з урахуванням того, що війна закінчиться.

НБУ очікує, що ризики безпеки наступного року суттєво знизяться, а морські порти та вимушені переселенці повернуться. Крім того, за прогнозом, вже з 2024 року економіка почне швидко відновлюватись, а реформи для вступу до ЄС реалізовуватимуться. Цей базовий сценарій регулятора дуже надихає.

Біженці, фото zakordon.24tv
Біженці, фото zakordon.24tv

Але є й інший сценарій, негативний. Згідно з ним, якщо війна продовжиться, у бюджеті виникнуть нові проблеми. Також експорт буде обмежено, а енергетична інфраструктура продовжуватиме руйнуватися.

За базового сценарію, у 2024 році інфляція буде в межах однознакового рівня - до 9%), а 2025-го досягне цільового показника 3%. Також НБУ очікує, що у країні підвищать тарифи на комуналку.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що вже у червні, за оцінками незалежних експертів, вартість електрики може зрости з 1,44 до 2,4 грн за кВт*годину. У Міненерго визнають, що розглядають варіанти підвищення тарифу, проте остаточного рішення досі не було ухвалено.

Нагадаємо, що ціна на електроенергію має бути вчетверо вищою: українців переконують у необхідності підвищення тарифів

Раніше ми писали про те, що 9 причин, через які українці не зможуть отримати субсидію: варто перевірити

Як повідомляв Знай.ua, з доларами розпочнеться справжній квест: ПриватБанк видає непридатні купюри, які підлягають інкасо