Велика кількість українців виїхала закордон шукаючи прихистку від військових дій, які розгорнула росія проти нашої держави. Більшість європейських країн надали українцям прихисток та матеріальне забезпечення.

200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.
200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.

Однак дія програм підтримки українських біженців у європейських країнах добігає кінця цього року. Війна в Україні не закінчилась, тож уряди європейських країн шукають варіанти майбутньої допомоги українцям.

У європейських видавництвах розповіли чого саме чекати українцям, які виїхали у дві європейські країни, а саме в Словаччину та Латвію.

У Словаччині уряд думає над тим, щоб надавати соціальну допомогу біженцям з України виключно в тому випадку, якщо дитина відвідує місцеву школу.

Популярні новини зараз
Велике переселення після війни: які міста українці обиратимуть для життя Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

Тамтешній міністр освіти Ян Горецький зазначив, що діти з України не часто навчаються онлайн в українських школах. Відповідно, озвучено пропозицію пов’язати ці моменти. Схожі умови вже діють у Чехії та Польщі.

Зміни планують ввести вже з початку нового навчального року.

Латвійський уряд має намір законодавчо продовжити підтримку наших співвітчизників до кінця року.

Обговорення змін у сеймі Литви триває.

Программа державної підтримки українців у Латвії закінчується в червні.

Враховуючи той факт, що війна ще триває, тому розглядають можливість продовжити всі заходи підтримки українців до кінця року.

Нагадаємо, ми писали, що гроші від міжнародних фондів потрібно декларувати? Українцям пояснили важливі нюанси.

Як повідомляв "Знай.ua" податок на городи: кого звільнили від цього обов'язку.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення цін на електроенергію неминуче: якими будуть ціни.