У НАЗК повідомили подробиці декларування отриманої допомоги від міжнародних організацій та інших держав.

У повідомленні пресслужби установи зазначають, що українці обривають провід, щоб дізнатися чи потрібно їм декларувати допомогу від міжнародних організацій.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Декларувати грошову (матеріальну) допомогу, отриману через війну від міжнародних організацій та інших держав не потрібно. А ось грошову допомогу від України все ж таки необхідно вказувати в декларації", — зазначили в НАЗК.

Підкреслюються, що ці правила стосуються лише грошової допомоги, яка виплачується громадянам, поки в Україні діє воєнний стан.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Натомість декларувати грошову допомогу від України потрібно. Це можуть бути, наприклад:

  • кошти, виплачені на проживання ВПО;
  • кошти, отримані за програмою "єПідтримка" у розмірі 6500 грн.

Раніше, представник комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна наприкінці березня 2023 року пояснювала, що українцям загрожують штрафні санкції, якщо вони не подадуть відповідної декларації.

Вона заявляла, що громадянам України, які проживають за кордоном, потрібно декларувати виплати від держави, від державних фондів, від іноземних компаній та від благодійних організацій.

Нагадаємо, ми писали, що пенсію не виплачують уже понад рік: українці порадили, куди звернутись.

Як повідомляв "Знай.ua" цей час не врахують у пенсійний стаж: українцям нагадали важливий нюанс.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні почали карати за ухилення від служби: батько двох дітей отримав 5 років ув'язнення, але суд зглянувся.