В Україні триває повномасштабна війна та фінансове становище багатьох громадян сильно погіршилося. Втім, така ситуація у країні не заважає аптекам наживатися на покупцях, завищуючи ціни. Про порушення повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби на Одещині.

У Одесі виявили порушення державного регулювання цін на соціально значущі товари в аптечних мережах. Споживачі поскаржилися до Головного управління Держпродспоживслужби через завищені ціни на мінеральну негазовану воду в аптечних мережах.

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

В результаті було проведено перевірку цін в аптеках, які виявили явні порушення. Як зазначається, при реалізації води роздрібні ціни зростали більш ніж на 5% за відсутності декларування зміни роздрібних цін.

Наприклад, в одній із аптек було зафіксовано незаконне підвищення цін на мінеральну негазовану воду "Моршинська". За 1,5 літра цінник виставили на 38,6% вище, за 0,75 літра націнка становила 121,2%, а за 0,5 літра – 52%.

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

"За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) до суб'єктів господарювання, які допустили порушення державного регулювання цін в аптечних установах, застосовано адміністративно-господарські санкції. Посадовців, винних у допущених порушеннях, притягнуто до адміністративної відповідальності", - повідомляє Держпродспоживслужба.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україну завезли попкорн із отруйною речовиною: викликає біль і може призвести до порушень зору.

Також наш портал інформував, в Україні знайшли небезпечну для здоров'я вершкове масло: побачите у магазині – краще не чіпайте.

Крім того, ми писали, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатись.