З 9 травня 2023 року українці отримали право торгувати електроенергією. Дозвіл стосується як побутових, так і непобутових споживачів.

Про це йдеться у повідомленні від Національної комісії, яка займається регулюванням у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тепер українці зможуть заробляти гроші на виробництві власної електроенергії. Зазначається, що це може створити конкуренцію на ринку енергетики.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Продавати можна електроенергію вироблену генеруючою установкою або установкою зберігання енергії. Продавець може збувати енергію будь-кому за вільним договором та договірною ціною.

"Це рішення сприятиме розширенню конкуренції на роздрібному ринку електричної енергії та направлене на розвиток розподіленої генерації та забезпечення проведення зеленої трансформації енергетики", – зазначають у пресслужбі регулятора.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто зазначити, що за словами керівника НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, українцям варто бути готовими до можливих перебоїв зі світлом влітку. Тобто генератори так чи інакше не пропадуть.

Енергогенератори. Фото: Youtube
Енергогенератори. Фото: Youtube

Він пояснив, що влітку розпочнуться масштабні ремонтні роботи на енергоблоках. Зважаючи на те, що з осені минулого року енергооб'єкти працювали у надскладних умовах через російські обстріли, цьогорічна ремонтна кампанія буде дуже складною.

Нагадаємо, ми писали, що не продавайте повербанки та генератори: українців попередили про проблеми зі світлом, вже незабаром.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям відкрили доступ до додаткових пенсій: хто перший у черзі на виплати.

Також "Знай.ua" інформував, авто, тепловізійні оптичні приціли та глушники: команда фонду "Все для перемоги" повернулася з Бахмуту.