Починаючи з 10 травня, українським громадянам потрібно буде використовувати як мінімум два елементи захисту під час онлайн-розрахунків. Про це повідомили представники Нацбанку.

Таке рішення ухвалено у рамках виконання Закону "Про платіжні послуги" та забезпечення відповідності українського законодавства стандартам Європейського Союзу.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Якщо раніше для здійснення онлайн-платежів вистачало мінімуму інформації — про платіжну картку та одноразовий пароль, то тепер потрібно мати кілька "елементів захисту".

Провайдери платіжних послуг тепер повинні забезпечувати посилену автентифікацію користувачів при отриманні ними дистанційного доступу до своїх рахунків, ініціювання платежів з картки на картку та інших ситуаціях, коли виникає підозра в шахрайстві або інших незаконних діях (або існує ризик їх здійснення).

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Після проведення процедури посиленої автентифікації провайдер платіжних послуг повинен створити унікальний код автентифікації. Такий процес дозволяє пов'язати операцію певну суму коштів і конкретного одержувача.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Тому вже зараз потрібні ці два елементи захисту, щоб точно знати, що дію чинить саме власник картки, а не шахрай.

Нагадаємо, "забирайте гроші та біжіть...": українці з картами Ощадбанку опинилися в "чорному списку"

Як повідомляв "Знай.ua", українців попередили про штраф: за яке правопорушення можуть стягнути до 3400 грн.

Знай.ua писав, як українським пенсіонерам замість готівкових виплат на пошті отримувати пенсію на банківську картку