В Україні змінилася вартість свиней забійних кондицій. Середньозважена ціна досягла позначки 71,9 гривні за кілограм, що на 7,6% дешевше, ніж тижнем раніше. Такими даними діляться аналітики асоціації "Свинарі України".

Закупівельні ціни на живець свиней за підсумками перших торгів травня досягли позначки 71-72 гривні. Втім, в окремих регіонах України спостерігалися й вищі, а також низькі цінники. За даними аналітиків, регіональна розбіжність цін стала менш виразною, ніж тижнем раніше і коливається в межах 1 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

За спостереженнями представників м'ясопереробної галузі, зниження цін на свинину не призвели до суттєвого пожвавлення торгівлі. Втім, на ринку активізувалися заготівельники.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

За словами експертів, сезон пікніків відкладає нетипово холодні погодні умови, але з приходом тепла на ринку очікують на суттєве підвищення кінцевого попиту на охолоджену свинину. Така сезонна активізація дозволить підтримувати ціни на ринку живця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні різко впали ціни на куряче філе та сало: де найприємніші чеки.

Також наш портал інформував свято для шлунка: супермаркети порадували новими цінниками на деякі м'ясні продукти.

Крім того, ми писали, в Україні очікується суттєве зниження цін на малину: покупцям вигідно, але фермери скаржаться.