У неділю, 14 травня, в Україні відзначається День матері. У це світле свято прийнято відвідувати всіх мам, вітати їх та дарувати подарунки.

Відзначати міжнародне свято День матері розпочала у 1910 році стараннями американки Анни Джарвіс. Вона хотіла присвятити свято своїй раптовій мамі, що померла.

В Україні торжество вперше з'явилося завдяки діаспорі у Канаді 1928 року. Ще у 30-ті роки у Львові створювалися різні концерти та заходи для мам, але, на жаль, радянська влада заборонила свято. Лише 1999 року указом президента України День матері офіційно почали святкувати у другу неділю травня.

Головна заборона цього світлого свята – це залишати без уваги наших мам. Серед українців обов'язково відвідають батьків у День матері, навіть якщо вони живуть далеко. Якщо ж приїхати не вдається, варто хоча б подзвонити мамі та сказати кілька теплих слів.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У це свято прийнято збиратися усією родиною за великим столом. Приходити до мами з порожніми руками вважається поганим тоном – сини дарують батькам великі букети квітів, а дочки – подарунки. Стандартними подарунками вважаються сувеніри, листівки та необхідні у господарстві речі. Крім того, поза увагою не варто залишати вагітних жінок.

У День матері завітайте до своїх батьків і подякуйте їм за всю увагу та любов, яку вони вам подарували. Виховуючи вас, мама недоспала багато ночей і витратила багато нервів.

Що стосується інших країн, то традиції там куди довші та цікавіші. У США та Австралії в цей день прийнято вдягати в одяг гвоздику, причому білі вони тільки у тих, чиїй матері вже немає в живих. У Мексиці цього дня спеціально влаштовують особливу католицьку месу на честь Божої Матері.

Нагадаємо, що обіцяний цінопад продуктів відбувся? Чим можна запасатися поки що дешево.

Раніше ми повідомляли, що медик оголосив збір на моноколесо для фронту: соцмережі вибухнули жартами та мемами.