184 тисячі вакансій розміщено на "Єдиному порталі вакансій".

У базі Державної служби зайнятості та "Єдиному порталі вакансій" якщо порахувати разом, то знаходиться 220 тисяч вакансій. В урядовому Telegram вказано, яких працівників потребують українські роботодавці та яку зарплату готові платити.

швачка, скріншот з відео
швачка, скріншот з відео

Найбільше шукають такі професії:

  • кваліфікованих робітників з інструментом – 22% (швачка, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-ремонтник тощо);
  • робітників з обслуговування устаткування та машин – 17% (водій, тракторист-машиніст с/г виробництва, токар, оператор заправних станцій тощо);
  • професіоналів – 15% (вчитель, вихователь, фармацевт, інженер, лікар, психолог, інженер з охорони праці);
  • працівників сфери торгівлі та послуг – 13% (продавець, кухар, охоронник, офіціант, соціальний робітник, перукар тощо).

Робітники, фото: Unian
Робітники, фото: Unian

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Середній розмір заробітної плати у вакансіях, поданих до служби зайнятості, становив 11 тис. грн. Зокрема серед працівників сфери торгівлі та послуг – 12 тис. грн. Кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств – 8 тис. грн. Кваліфікованих робітників з інструментом – 11 тис. грн.

Заробітну плату 50 і 70 тис. гривень пропонують таким спеціалістам, як ковалі або ливарники металів і сплавів.

Нагадаємо, ми писали, що Генштаб позбавив одну категорію українців від "броні" – тепер на роботі захистити не зможуть.

Як повідомляв "Знай.ua" адвокат пояснив, чи можуть не взяти на роботу чи звільнити без військового квитка.

Також "Знай.ua" інформував. що виплати для ВПО можуть урізати: хто залишиться без допомоги на проживання.