Родичі українців, які вважаються зниклими безвісти, можуть отримати пільги від держави. Що для цього потрібно зробити і куди звертатися за допомогою, розповіли у Міністерстві з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Для отримання допомоги від держави родичі безвісти зниклих українців мають оформити відповідне посвідчення.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Отримати це посвідчення можна, звернувшись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання та написати заяву. Знайти адреси центрів можна на сайтах облдержадміністрацій.

Для подання заяви знадобиться низка документів, а саме:

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • паспорт (свідоцтво про народження) та індивідуальний податковий номер члена сім'ї, якому видається посвідчення;
  • оповіщення терцентру комплектування та соцпідтримки про зникнення безвісти.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Звернутися по допомогу від держави можуть батьки, подружжя та діти зниклих безвісти громадян за особливих обставин. Посвідчення надає право, зокрема, на пільговий проїзд у громадському транспорті та допомогу на оплату комунальних послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Мінсоцполітики пояснили, скільки заборгували пенсіонерам: люди не отримали мільярди.

Також наш портал інформував, що українцям дозволили отримувати екстрену соціальну допомогу: хто перший у черзі на виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як відновити документи на право власності у разі їхньої втрати чи знищення: докладна інструкція.