В Україні продовжують божевільними темпами зростати ціни на харчові продукти. Наприклад, ковбаса стала справжньою гастрономічною розкішшю, оскільки цінники "полетіли в космос". Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям, які люблять побалувати себе смачненьким, у тому числі ковбасою, доведеться відчутно витратитись, оскільки ціни у травні злетіли ще вище.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 12 травня ковбаса варена торговельної марки "Алан" докторська в середньому коштує 323,40 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні вартість продукту була суттєво нижчою – 284,06 гривні за кіло.

Ковбаса варена "Алан" молочна піднялася в ціні із 111,81 до 114,20 гривні за 400 грамів. Водночас ковбаса варена торговельної марки "Глобино" докторська в ціні не змінилася – 246,00 гривні за кіло. Ковбаса варена торгової марки "Ювілейний" молочна подорожчала більш ніж на 2 гривні – з 120,18 до 122,68 гривні за 400 грамів.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Сироварна ковбаса торгової марки "Алан" Брауншвейзька в середньому обійдеться в 673,25 гривні за кіло. При цьому у квітні вона продавалася по 671,68 гривні за кіло. Ковбаса копчена "Глобино" cалямі варено-копчена піднялася в ціні з 96,42 до 108,01 гривні за 460 грамів.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, цінники на популярне м'ясо впевнено повзуть униз: чим українці можуть побалувати себе.

Також наш портал інформував, в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.

Крім того, ми писали свято для шлунка: супермаркети порадували новими цінниками на деякі м'ясні продукти.