Як тільки покращала погода, в Україні розпочався шашличний сезон. Разом з ним зріс попит на купівлю свинини та курятини, включаючи онлайн-замовлення.

Сервіс доставки продуктів Zakaz.ua проаналізував ситуацію на ринку. За даними, у травні 2023 року шашлик коштує дорожче на 45%, ніж в аналогічний період минулого року. Майже всі види м'яса подорожчали, але найбільше свинина, а яловичина – менше.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Для любителів курки є хороша новина – це м'ясо обійдеться найдешевше. Філе в середньому пропонують по 145 грн/кг, стегна – 122 грн/кг, крила – 83 грн/кг, а гомілки – 78 грн/кг. Ялов'ячий ошийок подорожчав на 2%, кульшова частина та лопатка – на 6%, а вирізка подешевшала на 17%.

При цьому маринований шашлик у супермаркетах коштуватиме навіть дешевше, ніж непідготовлене м'ясо, як наголосили аналітики. Ціна на нього коливається від 169–280 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Шашлики. Фото: Youtube
Шашлики. Фото: Youtube

Мангал обійдеться від 500 до 1500 грн, решітки для гриля – від 199 до 789 грн, набір шампурів – від 175 до 799 грн. Однак все залежить від магазину, бренду та якості.

Також багато хто використовує готове вугілля в пакетах. Ціна на нього – близько 79 грн за 1,5 кг або 119 грн за 2,5 кг. Дрова фруктової породи коштує 93 грн, а дрова з твердолистяних порід – 79 грн.

Нагадаємо, виживати стане трохи простіше: в Україні дешевшають соціально значущі продукти

Раніше ми писали про те, що можна налягати на салати: супермаркети відчутно знизили ціни на помідори та огірки, скільки коштують

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть отримати довічну знижку на оплату комуналки у розмірі 75%: кого стосується