На плодоовочевому ринку України знову зафіксували зміни. У середині травня аналітики повідомили про подорожчання одразу декількох позицій із сегменту овочів та фруктів, але зниження цін теж спостерігається.

Так, у травні раптово зросли ціни на яблука, які протягом року залишалися найдоступнішими із фруктів. Подорожчали одразу всі види, які розглядали аналітики проекту EastFruit. Справа в тому, що запаси торішнього яблука стрімко скорочуються, але водночас на ринку ще немає нового врожаю.

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

Саме цим продавці аргументують підвищення відпускних цін на кінець сезону. Зокрема, подорожчав сорт "Голден Делішес" на 25%, "Айдаред" та "Джонаголд" на 14%, а "Ренет Симиренко" - на 13%.

Водночас в Україні скоротився попит на суницю садову, а разом з ним впали і ціни на 24%, хоча два тижні було помітне лише відчутне зростання.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

У сегменті овочів також є кардинальні зміни. Так, на ринку подорожчали тепличні огірки на 7%, оскільки разом із холодами зменшилися постачання з місцевих комбінатів. Ціни на торішню моркву підняли на 14% через скорочення запасів та високий попит. А ось вартість картоплі цього року знизилася на 9%, оскільки попит просів.

Моніторинг, дані EastFruit
Моніторинг, дані EastFruit

Нагадаємо, хліб, солодощі, молочка та ковбаси: в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, чого чекати далі

Раніше ми писали про те, що податківці готуються трясти українців з новою силою: перевірки та штрафи

Як повідомляв Знай.ua, настав золотий час: українські банкіри підказали, коли найкраще купувати валюту