В Україні вже понад рік ціни продовжують своє зростання. Дорожчає практично все - продукти, мобільний зв'язок, комунальні послуги та бензин. Проте, за оцінками НБУ, інфляція третій місяць поспіль уповільнюється, хоча прогнозували протилежне.

У березні 2023 року інфляція знизилася до 19,8% у річному обчисленні з 22,7% у лютому, а споживча – до 21,3% з 24,9% у лютому. У місячному вирахуванні ціни зросли на 1,5%. Це пов'язано з тим, що на українському ринку достатньо продовольства та пального, а ситуація з енергетикою та валютою дещо покращилася.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Про це пише видання activegroup, яке провело опитування серед українців та опублікувало його результати.

Якщо порівнювати ціни на продукти за березень 2023 року та аналогічний період минулого року, то вони подорожчали в середньому на 26,8%, згідно з даними Держстату. Зокрема, найсильніше зросла вартість яєць – на цілих 79,8%. Далі за списком йдуть фрукти на 44,9% та овочі на 38,3%. Крім того, риба стала дорожчою на 37,2%, а м'ясо та м'ясопродукти – на 20,2%.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

У лютому 2023 року 67,9% опитаних українців заявили, що добробут у країні значно погіршився, у квітні цього ж року їхня думка покращилася, а показники склали 52,5%. А головною причиною погіршення є російська агресія.

Результати опитування activegroup
Результати опитування activegroup

Нагадаємо, частини українців підвищили зарплати: хто отримуватиме більше

Раніше ми писали про те, що українцям пояснили, як не нагромадити величезних боргів за електроенергію в порожній квартирі: таке теж буває

Як повідомляв Знай.ua, допомога сім'ям з дітьми під час війни: що змінилося