Недосконалість, яка приводить до несправедливості та викликає обурення та образу, українець звернувся з запитанням, чому з хорошою зарплатою, пенсію отримує на рівні середньої.

При тому, що зароблений ними страховий стаж є досить значним, а зарплата була вища за середню в країні вдвічі. Про таку несправедливість повідомив Василь Решетник із Городні (Чернігівська обл.).

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Він розповів, що вийшов на пенсію у 2014 році. До літа 2022-го продовжував працювати. Коефіцієнт зарплати – 1,98998, і 37 років стажу. При таких показниках він має пенсію лише на рівні середньої. Станом на лютий 2023 року, її розмір складав 4627 гривень. Пенсіонер цікавиться чи можна її якимось чином підвищити.

Експерт з пенсійних справ Сергій Коробкін, зазначив, що швидше за все пенсія розрахована правильно, але через недосконалість пенсійної формули — несправедливо.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Допомогти може осучаснення та індексація пенсії. Саме остання була проведена з 1 березня. У цьому випадку у березні зарплата, яка підставляється у формулу розрахунку пенсії, мала збільшитися на 19,7% (до 6186,32 грн). Таким чином, розмір пенсії з березня мав збільшитися на 903,39 грн.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Також варто зазначити, що якщо заявник звільнився влітку 2022 року, то, можливо, у 2023 році він зможе зробити перерахунок пенсії за стажем, щоб додати до стажу період із серпня 2021 року до червня 2022 року, але для цього до органів Пенсійного фонду до серпня необхідно подати відповідну заяву.

Нагадаємо, ми писали, що українським бюджетникам планують підвищити заробітну плату: отримають не усі.

Як повідомляв "Знай.ua", як зірвати кайдани боргів по комуналці під час війни: останній шанс для тисяч українців.

Також "Знай.ua" інформував, виплати від держави: хто та скільки може отримати у травні.