В Україні запустять електронний лісорубний квиток та сертифікат про походження деревини, щоб зменшити корупційні ризики.

Опція, яка буде доступна онлайн запрацює з літа, про це розповів генеральний директор ДП "Ліси України" Юрій Болоховець. Він зазначив, що із запровадженням е-лісорубного квитка будуть мінімізовані корупційні ризики, яких вистачало за часів існування паперового варіанту документа.

Вирубка лісу Новою Поштою
Вирубка лісу Новою Поштою

"Уряд прийняв постанову про запуск електронного лісорубного квитка та сертифікату про походження деревини. Над цими змінами працювала наша команда Держлісагентства два роки", — зазначають на підприємстві.

Електронний квиток надаватиметься на кожну окрему ділянку, де планується заготівля, і буде містити інформацію про всі види рубок. Його дія поширюватиметься на всіх лісокористувачів.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

ДП "Ліси України" також зобовʼязується користуватися цією послугою.

Вирубка лісу Новою Поштою
Вирубка лісу Новою Поштою

Е-лісорубні квитки автоматично вноситимуться на карту сайту ДП "Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр" та в систему електронного обліку деревини, що дозволить створити єдину електронну базу даних.

І лісорубний квиток, і сертифікат про походження деревини можна буде отримати онлайн.

Нагадаємо, ми писали, що десятки тисяч штрафів та збитки на мільйонів: Держекоінспекція показала звіт за тиждень.

Як повідомляв "Знай.ua" українка з карткою "ПриватБанку", вцілівши в окупації, на мирній території втратила все через відсотки.

Також "Знай.ua" інформував, лідери серед порушників: Держекоінспекція назвала області, де нехтують природоохоронним законодавством.