Хто в Україні може розраховувати на пенсію у 20 тисяч гривень: голова управління ПФУ "розкрив інтригу"

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

В українській пенсійній системі максимальна виплата становить понад 20 тисяч гривень, що, звісно, ​​не стосується більшості громадян. Особливі категорії громадян, які працюють на роботах, що призводять до втрати професійної працездатності, можуть отримувати пенсію за вислугу років. Про це заявив голова управління Пенсійного фонду Євген Капінус. Максимальний розмір пенсії за вислугу років не може перевищувати десять прожиткових мінімумів, що на сьогоднішній день становить 20 930 гривень. У середньому пенсіонери одержують виплату у розмірі 5200 гривень.

Відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Звичайно, всі думали, що як мінімум до наступної осені ми з цією проблемою і не зіткнемося. Більше того, багато українців вірять у перемогу над окупантами, після якої ракетних ударів по інфраструктурі не буде й зовсім. Але, як з'ясувалося, не все так просто і відключення світла можуть повернутися вже влітку. Розмови про це ведуться дуже давно і свій внесок вирішив зробити голова Комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус. Він зазначив, що влітку настає другий піковий період споживання електрики.

Максим Галкін кинув Пугачову і гайнув до Парижу: "Відриваємося на повну"

Максим Галкін. Фото: instagram.com/maxgalkinru
Максим Галкін. Фото: instagram.com/maxgalkinru

Відомий російський шоумен Максим Галкін показав, як відпочиває у Парижі. При цьому дружини Алли Пугачової поруч із ним немає. Максим Галкін та Алла Пугачова разом із дітьми проживають в Ізраїлі, куди виїхали після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Шоумен розкритикував дії Кремля, що, ймовірно, і спричинило переїзд сім'ї. Артист часто їде на гастролі і досить рідко бачить дружину та дітей. Так, цього разу Максим Галкін вирішив порадувати Гаррі та Лізу та вирушив разом з ними до Парижу. При цьому Алла Пугачова разом із ними не поїхала.

Мобілізація в Україні: чи можуть забирати до армії цілими родинами

Мобілізація в Україні, скріншот: YouTube
Мобілізація в Україні, скріншот: YouTube

Юрист Ростислав Кравець, пояснив скільки осіб з родини можуть залучити до лав ЗСУ та хто з членів сім'ї не підлягає мобілізації. Правозахисник розповідає про те, що законодавство не забороняє працівникам військкоматів мобілізувати усіх членів родини. "Відповідно, можуть мобілізувати усіх. І чоловіка, і дружину, і повнолітніх дітей. Якщо усі члени родини підлягають під мобілізацію, то їх усіх можуть призвати на військову службу", – каже Кравець. Однак, як розповів юрист, існують певні винятки.

Українцям почали приходити три платіжки замість двох: у "Нафтогазі" пояснили, у чому причина

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

У компанії "Нафтогаз України" пояснили, чому деяким споживачам приходять у мобільному банкінгу Приват24 платіжки у дивній кількості. Одна українка поцікавилася, як їй оплатити тариф, так як замість двох звичайних платіжок, вона отримала три, надавши скріншот. Співробітник компанії у відповідь заявив, що одна з квитанцій прийшла споживачеві за послуги з розподілу газу. Щоб розшифрувати решту двох платіжок, фахівцям потрібно докладно розібратися з їх призначенням, тому українці порадили звернутися до компанії особисто.