Попри те, що в Україні йде війна, ворог обстрілює інфраструктуру, та намагається знищити все живе в Україні, держава продовжує надавати належні виплати, адже отримує донорську допомогу від союзників.

При народженні дитини держава виплачує фінансову допомогу впродовж трьох років. Відповідно до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми", українські родини отримують фінансову допомогу при народженні малюка.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Розмір допомоги становить 41 280 грн. Важливо: сума допомоги не залежить від кількості дітей у родині. Тут варто зазначити, що кількість дітей не змінює розмір виплат, і він однаковий при народженні першої, другої та третьої дитини.

Після народження дитини виплачують 10 320 грн одноразово, потім упродовж 36 місяців — по 860 грн.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Дитячі виплати підвищуються разом з прожитковим мінімумом. У поточному році змін ПМ не відбулося, тому не варто очікувати на підвищення або перерахунок виплат.

Відповідно до останнього підвищення від грудня 2022 року суми залишаються такими: прожитковий мінімум для дитини до шести років — 2 272 грн, а прожитковий мінімум для дітей від шести до 18 років — 2 833 грн.

Нагадаємо, ми писали, хто в Україні може розраховувати на пенсію у 20 тисяч гривень: голова управління ПФУ "розкрив інтригу".

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть отримати нову міжнародну допомогу: як оформити виплати.

Також "Знай.ua" інформував, українців змушують продати свої легкові авто: "Іншим важко на них дивитись".