Заяву міністерства оборони рф не захотів коментувати речник Повітряних сил ЗСУ, сказавши, що не коментуватиме російські джерела.

Однак українці відшукали потрібний Patriot для підтвердження слів речника рф, на фото, яке шириться мережею — двохярусний автобус з такою назвою. Це фото розповсюдила ціла низка тг-каналів та розповзлось іншими соціальними мережами.

А ось і той самий Patriot, який знищила рф - коментують фото українці.

Знайшовся Patriot "знищений" рф. СкриншотTelegram
Знайшовся Patriot "знищений" рф. СкриншотTelegram

Нагадаємо, вночі з 15 на 16 травня російська федерація запустила всі можливі аеробалістичні та крилаті ракети, та дрони по Києву. Завдяки українським ППО та наданим для захисту ЗРК Patriot, всі ці атаки були відбиті.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Українські сили протиповітряної оборони повідомили, що збили - 6 аеробалістичних ракет "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр", 3 балістичні або зенітні ракети (наразі уточнюється), 6 ударних дронів "Shahed-136/131" та 3 БПЛА типу "Орлан".

Інфографіка від Повітряних сил ЗСУ
Інфографіка від Повітряних сил ЗСУ

Вороже міноборони заявило, що їхні "кинжали" знищили ЗРК Patriot. У оіфційних ЗМІ рф з'явилася заява речника, що ЗРК Patriot вражений у Києві високоточним ударом гіперзвуковим комплексом "Кинджал".

Фейкове повідомлення росЗМІ
Фейкове повідомлення росЗМІ

Імовірно, що шість "Кинджалів" за один раз — це максимум, що може відстріляти рф. Раніше була інформація, що "Кинджал" начебто може маневрувати на фінальному етапі польоту. Але навіть із такою поправкою сам факт, що наші зенітники на Patriot можуть збити російський гіперзвук — відкриття навіть для США.

Досі американці вважали, що із такого ЗРК можна збити максимум Х-22 чи балістичну ракету 9М723 до "Іскандера", а для "Кинджала" треба комплекс складніший — THAAD, де одна батарея коштує мінімум $2 мільярди, а робити її декілька років.

Нагадаємо, ми писали, що українки Воронова та Мішина в ніч атаки на Київ зняли ППО: все піднесли ворогові "на блюдечку.

Як повідомляв "Знай.ua" масована ракетна атака на Київ: наслідки та неймовірна робота ППО.

Також "Знай.ua" інформував, військові мають право звільнитися навіть під час мобілізації: що треба знати.