Компанії Павла Фукса скуповували за безцінь у збанкрутілих банків кредитні зобов'язання підприємств і втручалися у їхню роботу.

Через 2 місяці після обшуків у харківських бізнесменів Ігоря Котвицького та Павла Фукса, СБУ отримала в суді арешт їх газодобувних підприємств ТОВ "Сахалінське", ТОВ "Сіріус-1" та ТОВ "Іст Юроуп Петролеум". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Підозра олігарху Фуксу. Фото: Facebook
Підозра олігарху Фуксу. Фото: Facebook

Силовики стверджують, що з 2003 року підприємства використовувалися для отримання наддоходів за схемами із заниженням реальних обсягів видобутку, а також заниження документації реальної ціни збуту. Суму збитків ще не підрахували, але вже говорять у пресрелізах про "сотні мільйонів гривень". До речі, СБУ Фукса й далі називають російським бізнесменом.

Фукс та його спільники ретельно приховували джерела фінансування оборудок та реальних "замовників" через складні фінансові махінації. Для цього використовували понад 100 афілійованих комерційних структур. У ході цих махінацій зловмисники отримували надприбутки та ухилялися від сплати податків. Наприклад, лише від однієї з таких оборудок сума збитків державі сягає майже 100 млн грн.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Обшук у олігарха Фукса. Фото: Facebook
Обшук у олігарха Фукса. Фото: Facebook

У межах кримінального провадження накладено арешт на корпоративні права та рахунки 101 залученої до протиправної діяльності компанії, права вимоги за понад 1600 викупленими кредитами, понад 240 об’єктів нерухомості та транспортних засобів учасників схеми. Частину арештованих активів вже передано в управління АРМА.

На початку квітня СБУ та ГБР провели обшуки за адресами харківських бізнесменів Ігоря Котвицького (бізнес-партнера Арсена Авакова) та Павла Фукса, випадково виявивши в офісі "Кота" "заначку" у вигляді $300 тис., €250 тис. та 1,5 млн грн готівкою.

Обшуки відбувалися у справі про втрату державою права на розробку Сахалінського нафтогазового родовища в Харківській області, в яку держава вклала 1 млрд грн, а запаси газу оцінюються в 15 млрд грн. З цього родовища качає нафту "Укрнафтобуріння" Ігоря Коломойського та партнерів.

Нагадаємо, ми писали, що голову Верховного суду Князєва затримали на хабарі майже в $3 млн: мав велетенську зарплату.

Як повідомляв "Знай.ua" рахунок йшов на мільярди: СБУ прикрила схеми Фірташа по розкраданню газу.

Також "Знай.ua" інформував, Юрій Корольчук розкрив секрет "копійки" Ахметова: "Це бастард Роттердам-плюс".