Копійка Ахметова – це "бастард" Роттердам-плюс. НКРЕКП хоче потриматися за копійку, яку заробив ДТЕК Ахметова на перепродажі електроенергії, яку фактично безкоштовно взяв у "Енергоатому". Ну копійка так олігарх нічого масштабу – 1 млрд. грн. заробили.

Експерт у сфері енергетики Юрій Корольчук поділився даними спостереженнями у своєму Telegram-каналі.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Ось, про що розповідає Юрій Корольчук:

Ахметов завжди буде заручником свого бажання впливати на політику. І що би він там не записував у передвоєнних роликах про любов до футболу, відмовлявся від своїх каналів, але від цього суть СКМ і ДТЕК не зміниться. Це політично-промисловий-фінансовий інструмент.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Тому зараз нове розслідування НКРЕКП цілком може перетворитися у лайт-версію так званої справи про "Роттердам плюс", яку з подачі Пінчука і Коломойського розкручував раніше нинішній голова енергетичного комітету Герус. І саме тому Зеленський, який ніколи Геруса в обличчя не бачив і не знав "хто є ху" - взяв його до себе у гумовий список на виборах 2019 року.

Так от )) Вибори знову близько. А тому Ахметов як не крути, але вже стикається із питанням політичного вибору. У 2019 році його вибір партнерський, а тому "за Порошенка". Тому як буде зараз в умовах війни – навіть сам Ахметов точно не скаже. І "копійка Ахметова" може виступити в ролі червоної або синьої таблетки, та прискорити процес розуміння "з ким і проти кого воювати".

Нагадаю, що суть справи банальна. "Енергоатом" виставляє обсяг електроенергії по високій ціні → електроенергію ясень пень ніхто не купує → ваше очко переходит зрителям електроенергія переходить на спеціальний майданчик → де цю електроенергію як непотрібну викуповує… пабам… ДТЕК.

Як і раніше скажу – ДТЕК в умовах ринку має право купувати хоч по мінус 1 гривні. І нічого дивного чи страшного у цьому немає. Звичайно, якщо немає факту змови.

Чому ДТЕК? Отут власне НКРЕКП і покаже свою істинну незалежність підпорядкованість владі. І проведе розслідування змови, монополії і всяких інших смачних пиріжків.

Публікація Юрія Корольчука, скріншот: Telegram
Публікація Юрія Корольчука, скріншот: Telegram

Публікація Юрія Корольчука, скріншот: Telegram
Публікація Юрія Корольчука, скріншот: Telegram

Нагадаємо, чому літом можливий дефіцит електроенергії: експерт розкрив, кому це вигідно.

Раніше повідомлялося, 5-7 гривень за кіловат: українцям показали нові тарифи на світ, за яких держава може вступити до ЄС.

Також, Польща продовжила важливе правило для українців: знову безкоштовно.