Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс наполягає на необхідності проведення Україною парламентських і президентських виборів навіть за умови воєнного стану.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данилов заявив, що жодних виборів, включаючи президентські та парламентські, в Україні під час дії воєнного стану проходити не може.

Олексій Данилов, фото: скріншот із відео
Олексій Данилов, фото: скріншот із відео

"Я хочу підкреслити, що в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) повинні чітко розуміти, що у нас є своя Конституція і закони нашої країни, за якими ми повинні жити. А ці ПАРЄ краще займалися б іншими речами, не допускали присутності Російської Федерації, а ми розберемося самостійно – згідно з нашими законами і згідно з нашою Конституцією. Коли є введення того положення, в якому ми сьогодні з вами знаходимося, жодних виборів проходити не може. Крапка", - заявив Данилов в ефірі телемарафону.

Кокс заявив, що він визнає, що в Україні зараз воєнний стан і конституція не дозволяє проводити вибори за цих умов.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Тож це вам треба розв’язати цей виклик", – заявив Кокс.

Тіні Кокс. Фото: Youtube
Тіні Кокс. Фото: Youtube

Президент ПАРЄ не уточнив, які умови він вважає необхідними для виборів, та з контексту його пояснень випливало, що йдеться про вибори не під час активних військових дій, а радше після їх завершення, коли воєнний стан ще буде зберігатися.

Нагадаємо, ми писали, що Китай, США і росія: політолог розповів, які колоніальні відносини сьогодні встановлюються у світі.

Як повідомляв "Знай.ua", українці в Ізраїлі помітили "Ленинградское" морозиво компанії "Рудь": що каже виробник.

Також "Знай.ua" інформував, військові мають право звільнитися навіть під час мобілізації: що треба знати.