Українські субсидії зазвичай призначаються автоматично на період літа. Однак є кілька вимог, яким потрібно відповідати для отримання підвищеної субсидії.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розповіло про ці вимоги на своєму веб-сайті.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

2023 року середня сума субсидій в Україні становить до двох тисяч гривень (1700-1800 грн на місяць). Проте громадяни, які відповідають встановленим критеріям, можуть отримати додаткову виплату у розмірі 350-400 гривень на період неопалюваного сезону.

Слід зазначити, що під час опалювального сезону розмір державної допомоги становить приблизно 1500 гривень.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Більшість домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому опалювальному сезоні, автоматично отримають житлову субсидію на період, що не опалюється. Це стосується тих, чиї дані про майновий стан та склад сім'ї залишилися незмінними.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Крім цього, житлові субсидії для ветеранів, учасників бойових дій та осіб, які проживають за адресою реєстрації, також будуть автоматично перепризначені.

Якщо особа зі статусом ветерана або учасника бойових дій планує отримати субсидію за іншою адресою, вона має звернутися до Пенсійного фонду України та подати відповідну заяву та декларацію про доходи.

Субсидія може бути призначена лише в тому випадку, якщо доход сім'ї не забезпечує покриття суми витрат на комунальні послуги. Якщо плата за комунальні послуги становить понад 15% від загального доходу всіх членів сім'ї, ви маєте право на отримання субсидії.

Нагадаємо, "витрусять ваші кишені на повну": навіть у війну з боржників стягуватимуть кошти за комуналку

Як повідомляв "Знай.ua", українським пенсіонерам додадуть до виплат від 400 до 800 гривень: індексація тут ні до чого

Знай.uа писав, українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення