Популярні мережі українських супермаркетів порадували покупців несподіваним зниженням цін на популярні гриби та деякі овочі. Що і скільки подешевшало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку повномасштабної війни українці здебільшого спостерігають зростання цін у торговельних мережах, тому будь-яке здешевлення радує, адже дає шанс хоч трохи заощадити на купівлі продуктів. Так, популярні супермаркети знизили цінники на печериці, помідори та болгарський перець.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Печериці

Станом на 17 травня за кілограм грибів у середньому доведеться заплатити 101,22 гривні. Місяцем раніше вартість продукту була помітно вищою – 109,58 гривні за кіло. Цінник на печериці тримається в діапазоні від 90,00 до 129,90 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Помідори

Помідори червоні порадували здешевленням із 98,30 до 86,30 гривні за кілограм. Рожеві помідори втратили в ціні близько 14 гривень - з 145,88 гривні за кіло подешевшали до 131,84 гривні за кіло. Також знизилася ціна помідорів вершка – із 148,71 до 133,10 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець

Жовтий болгарський перець у середньому пропонується по 220,36 гривні за кілограм, при тому, що у квітні цінник був набагато вищим – 238,84 гривні за кілограм. Овочі можна знайти за ціною від 197,95 до 229,60 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страви заграють новими фарбами: супермаркети потішили зниженням цін на зелень.

Також наш портал інформував, цитрусові фрукти стають доступнішими: українців порадували новими цінниками.

Крім того, ми писали, гастрономічна розкіш: супермаркети налякали новими цінами на ковбасу.