Усі цивілізовані країни світу допомагають Україні досягти перемоги у війні, яку розпочала росія під керівництвом диктатор путіна.

І доки глава МЗС Угорщини Петер Сійярто марить розповідями про те, що "Україна загрожує суверенітету Угорщини, бо Зеленський хотів підірвати трубопровід "Дружба"", Південна Корея зважилася на рекордну допомогу Україні у розмірі 8 мільярдів доларів.

"Місто туману". Коян, Південна Корея Фото: Chunseong Bang / via WMO
"Місто туману". Коян, Південна Корея Фото: Chunseong Bang / via WMO

У Південній Кореї підписали угоду про фінансування від Фонду Розвитку Економічного Співробітництва Республіки Корея, яка передбачає значну фінансову допомогу Україні.

Про це стало відомо завдяки сюжету ТСН.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Варто зазначити, що зараз із візитом у Південній Кореї перебуває Перша леді України Олена Зеленська.

Можливість отримання першого траншу від EDCF у розмірі до $300 млн з'явиться вже у 2023 році протягом 3-4 місяців з моменту підписання другого етапу операції, що очікується за місяць від сьогоднішньої надзвичайно важливої ​​події.

Олена Зеленська з мером Сеула О Се Хуна, фото: Офіс Президента
Олена Зеленська з мером Сеула О Се Хуна, фото: Офіс Президента

Наступний транш до $3 млрд стане доступним у 2024 році з поступовим збільшенням ліміту до $8 млрд.

"Також Україна зможе використати корейські потужності та досвід для повоєнного відновлення зруйнованої інфраструктури, промислових та цивільних об'єктів", - зазначила віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко.

У свою чергу Олена Зеленська подякувала уряду Республіки Корея за підтримку формули світу Президента України Володимира Зеленського та засудження викрадень українських дітей росією. Вона акцентувала увагу на нагальних потребах країни, зокрема щодо гуманітарного розмінування.

Нагадаємо, що зрадниця Марченко хоче позиватися до Зеленського: чого вимагає дружина Медведчука.

Раніше ми повідомляли, що у Зеленського розповіли, чи наважиться Лукашенку допомогти путіну і засміяли за істерику Кремля через Storm Shadow.