На офіційній сторінці Чорнобильського заповідника з'явилися унікальні знімки одного з найрозумніших пернатих мешканців цієї місцевості.

Хоча там знаходиться велика кількість різних тварин та птахів. Йдеться зараз про ворона. Знімки цього птаха опубліковані у соціальній мережі Facebook.

Ворона, скріншот: "YouTube"
Ворона, скріншот: "YouTube"

Спочатку ворон може здатися звичайним (Corvus corax)... середнього розміру, непомітним, із чорним оперенням.

Але крук є одним із найрозумніших птахів, бо вміє вирішувати складні завдання, проявляти імітацію та розуміння. Наприклад, якщо ви дасте йому твердий шматок хліба і залишите поряд воду, перед споживанням він замочить їжу у воді.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У крука різноманітна так звана "вокалізація". Вчені довідалися в ній до 30 різних звуків. Крім того, "кракун" (назва ворона в давнину) може використовувати всілякі жести, щоб привернути до себе увагу. А ще вміє повторювати чужі звуки, навіть людські слова.

Крук, скріншот: Youtube
Крук, скріншот: Youtube

Ворони є дуже корисними птахами, що регулюють популяції багатьох шкідливих комах та гризунів. Крім цього, крук є справжнім санітаром у природі. А ще вони мешкають близько 20 років, хоча більшість особин і не доживають до такого віку.

Нагадаємо, російські військові після копання окопів у Чорнобилі стали "світлячками": "Розуміли ризики, але просто тупі"

Як повідомляв "Знай.ua", шипіти на гостей, ритися в лотку і не тільки: що не можна забороняти домашнім тваринам

Знай.ua писав, не гірше синоптиків: як кішки можуть прогнозувати погоду - варто тільки придивитися до сигналів