В Україні у середині травня під впливом сезонних факторів почали зростати ціни на живець свиней забійних кондицій. Про це повідомляють аналітики асоціації "Свинарі України".

У першій половині травня в Україні спостерігалося зниження цін на ринку свинини, проте у середині місяця ситуація змінилася. Аналітики зазначають, що оператори ринку скоригували ціни закупівлі живця на 1,5-3,5 гривні за кілограм.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Так, більшість товарних партій цього тижня було реалізовано за ціною 74-75 гривень за кілограм. Середньозважений ціновий показник склав 74,8 гривні за кіло, що на 4,1% більше, ніж попередні показники.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

За словами аналітиків, минулі вихідні стали офіційним стартом сезону пікніків, тому на внутрішньому ринку суттєво пожвавилася закупівельна активність. Подальші ціни на свинину залежатимуть від ходу торгівлі, проте обмеженість внутрішньої пропозиції та збільшення попиту на ринку, поки не схильні до зниження вартості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на яловичину "кусаються", але не так сильно, як роком раніше: скільки коштує популярне м'ясо.

Також наш портал інформував, в Україні дорожчає соняшникова олія: як змінилися ціни та де можна купити подешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.