Багато українців перебувають за межею бідності, саме тому часто доводиться обирати: сплатити комуналку або купити м'ясо.

Не дивлячись на це, купівля техніки міцно увійшла в життя українців і вони не відмовляються від нового дорогого телефону або плоского екрану телевізора. Благо для цього є кредити, які українці беруть повсюдно.

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

Такий підхід не зовсім задовольняє компанії, які надають комунальні послуги українцям. Саме тому було ухвалено рішення вносити борги за комуналку у кредитну історію. Тепер так просто взяти кредит не вийде.

Про це повідомив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко. Він обурений тим, що українці неохоче платять за комуналку.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ця інформація представлена ​​на сайті компанії Yasno.

Станом на 1 травня 2023 року українці накопичили заборгованість більше одного місяця за спожиту електроенергію у розмірі понад 1,7 млрд грн. Для того, щоб спонукати клієнтів бути більш відповідальними щодо оплати комуналки, YASNO прийняла рішення передавати інформацію про заборгованість побутових клієнтів до Українського бюро кредитних історій.

YASNO \\ фото YASNO
YASNO \\ фото YASNO

Як зазначив Коваленко, ця інформація буде доступна і банкам чи фінустановам, які прийматимуть рішення про видачу кредиту.

"Ми знаємо про складні обставини, але є клієнти, які не платять за використану електроенергію та інші комунальні послуги, але при цьому беруть кредити, наприклад, на чергові нові iPhone. Саме на таких клієнтів і розрахована така активність", - підкреслив він.

Глава компанії додав, що клієнти, які завжди справно оплачують платіжки, зможуть отримати позитивну кредитну історію. Це дозволить їм покращити свою кредитну репутацію, отримувати вигідніші умови позик та забезпечить їх фінансову стабільність у майбутньому.

Квитанція за комуналку, скріншот з відео
Квитанція за комуналку, скріншот з відео

Нагадаємо, що в Україні почав діяти новий тариф на газ: скільки доведеться віддати за кубометр.

Раніше ми повідомляли, що українцям пояснили, як не накопичити величезних боргів за електроенергію в порожній квартирі: таке теж буває.