В Україні продовжується зростання цін не лише на популярні продукти харчування, а й на такі необхідні товари, як сіль та інші спеції. Так, у другій половині травня супермаркети оновили цінники та показали, за що українцям доведеться платити більше. Відповідні дані опубліковано на порталі Мінфін.

Українцям доводиться більше витрачатися не лише на основні продукти харчування, а й на популярні спеції, які необхідні для приготування їжі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 19 травня середній цінник на сіль становить 33,05 гривні за кілограм. Місяцем раніше вартість продукту більш ніж на гривню нижча – 31,90 гривні за кіло. Вартість солі варіюється від 28,50 до 37,60 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Приправа "Еко" для шашлику в середньому коштує 8,26 гривні за 20 грамів, що трохи нижче ніж квітневий цінник у 8,45 гривні. Однак, незважаючи на здешевлення, вартість залишається рекордно високою, якщо порівнювати з минулим.

Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін

Перець чорний горошок не змінився у ціні – 7,20 гривні за 10 грамів. В той самий час 20-грамове пакування чорного горошку знизилося в ціні з 14,21 до 13,64 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Також наш портал інформував, цитрусові фрукти стають доступнішими: українців порадували новими цінниками.

Крім того, ми писали, гастрономічна розкіш: супермаркети налякали новими цінами на ковбасу.