Будь-який працюючий українець може збільшити розмір своєї майбутньої пенсії, однак для цього доведеться почекати з виходом на заслужений відпочинок. Це випливає із 29-ї статті Закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування".

Українці можуть суттєво збільшити розмір майбутньої пенсії, але для цього доведеться пожертвувати кількома роками та за власним бажанням збільшити собі пенсійний вік.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Українське законодавство надає кожній людині вибір щодо віку виходу на пенсію. Так, на заслужений відпочинок можна піти не одразу у 60 років, а, наприклад, у 65 років. За це виплату буде збільшено на певний відсоток.

Тож якщо відстрочити пенсію на період до п'яти років, то за кожен місяць без пенсії розмір виплати збільшать на 0,5%. Якщо відкласти заслужений відпочинок на період від п'яти років, то виплати збільшать на 0,75%.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Таким чином, якщо українець вирішить продовжити працювати та вийде на заслужений відпочинок, наприклад, на 5 років та 7 місяців пізніше, то розмір його пенсії збільшиться приблизно на 50%.

Тобто якщо людина заробила на пенсію у розмірі 4000 гривень, але продовжила працювати, то через 5 років та 7 місяців розмір пенсії збільшиться до 6000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді розповіли, кого з українців не відпустять на пенсію у 60 років.

Також наш портал інформував, що надходження до Пенсійного фонду помітно скоротилися: що буде з виплатами пенсій та субсидій.

Крім того, ми писали, у ПФУ зробили заяву про пенсії через банківські картки "ПриватБанку" та "Ощадбанку".